interior wanna haves

Top 10 interieur webshops voor chic living on a budget

10-beste-online-interieuradressen-a-perfect-misfit

Interieur webshops zijn booming business en daar kan je als decorista alleen maar je voordeel uithalen. Regelmatig krijg ik de vraag waar ik toch altijd mijn leuke meubels en decoratie vandaan haal.  Meestal denken ze daarbij ook dat ik me  blauw betaal aan alle die hippe en luxe uitziende interieurspullen. Maar niets is minder waar. Meer  nog, ik maak er zelfs een sport van om ‘goedkope’ dingen te sourcen die er chic en duur uitzien. De kunst is om de juiste dingen te cureren en het goed te stylen. Dus op algemene en veelvuldige vraag geef ik hierbij mijn aller geheimste online interieuradressen prijs voor chic living on a budget.

1.West Elm
Een Amerikaanse interieur gigant die sinds een paar jaar zijn vleugels heeft uitgespreid naar het Verenigd Koninkrijk. Hier kan je je huis helemaal in de glam chic stijl steken zonder je portefeuille geweld aan te doen. Op de Amerikaanse site is hun aanbod wel veel groter en leuker dan op de Engelse site. Maar geen nood, ook op de Amerikaanse site is het mogelijk om de collectie te kopen. Let wel op dat je dan extra importkosten en taxes moet betalen. Het  is dan nog maar de vraag of je favoriete item een koopje blijft.

top-10-interieur-webshops-a-perfect-misfit

 

2.John Lewis
Een Britse grootwarenhuis vooral bekend voor hun trendy interieurcollecties die zeer gerespecteerd worden door Britse interieurmagazines. Elk jaar stellen zij hun nieuwste collecties voor op basis van de laatste trends en waar door menig decorista halsreikend naar wordt uitgekeken.

top-10-interieur-webshops-a-perfect-misfit

 

3.Graham and Green.
Wederom Brits maar hun uitgebreide site is telkens opnieuw een grote bron van inspiratie en vondsten. Hun stijl is een mix van klassiek met vintage industrial maar altijd gebaseerd op de laatste interieur trends.

top-10-interieur-webshops-a-perfect-misfit

 

4.Maison du monde.
Veelvuldig uitgespuwd door de interieur-incrowd incluis mezelf maar ik heb het gevoel dat er een nieuwe frisse wind waait. Waar ze vroeger veelal een romantisch landelijke stijl hadden die vooral de bomma kon bekoren, hebben ze tegenwoordig ook hun pijlen gericht op de meer jonge klanten die hun eerste woning willen inrichten met hippe maar toch betaalbare spullen.

top-10-interieur-webshops-a-perfect-misfit

 

5.Anthropologie

Eén van de eerste volwaardige conceptstores uit Amerika. Ik wacht nog steeds in spanning af tot ze hun eerste filiaal op het Europese vasteland openen. Ondertussen moet ik het hebben van hun online Engelse webshop of een bezoekje in één van hun Londense filialen. Hun kledingcollectie is me net iets te boho en ook hun interieurcollectie is op die stijl geïnspireerd maar toch vind ik er altijd iets dat bij mijn glamchic interieur past.

top-10-interieur-webshops-a-perfect-misfit

 

6.Retrostart.
Een online platform voor vintage dealers uit de benelux en bij uitbreiding Europa. De vintage trend mag dan langzaam aan het uitdoven zijn maar hier en daar een vintage stuk binnen een eclectisch interieur is zeker nog hip en trendy. Hier kan je nog echt leuke spullen op de kop tikken vnl. van Nederlandse dealers. Vooral populair voor Deense vintage of Nederlandse industrial design uit de jaren vijftig.

top-10-interieur-webshops-a-perfect-misfit

 

7.La redoute.
Huh? La redoute? Da’s toch enkel fashion? Niet dus, ze hebben zelfs een papieren catalogus enkel en alleen met hun interieur collectie. Verwacht je aan Parijse chic met een vleugje vintage en trendy kleuren. Ze verkopen niet alleen hun ‘huismerk’ maar ook merken zoals AM.PM en Bensimon. Ik ben helemaal verliefd op hun zetelcollectie.

top-10-interieur-webshops-a-perfect-misfit

 

8.Rockett St.George.

Deze mooie gestileerde site verkoopt vooral vintage industrial en new rustic interieuraccessoires. Sommigen zaken zal je ook wel terugvinden op een Belgische of Nederlandse site maar hier is het toch net iets leuker gecureerd en gestyled. Ik geef je een tip. Haal hier je inspiratie en probeer het dan terug te vinden bij ons. Dat scheelt je de wisselkoers en transportkosten.

top-10-interieur-webshops-a-perfect-misfit

 

9.Outthereinteriors
Zoek je nog de ultieme key pieces om je huis een make over te geven in de Hollywood regency stijl, dan moet je zeker op deze webshop eens een kijkje nemen. Amerikaanse webshops zoals roomservice-la.com en outhereinteriors waren jaren geleden al the place to be voor betaalbare retroglam stijl. Voor de Amerikanen althans. Omdat deze stijl nu ook stilaan op het Europese continent populair aan het worden  is,  spelen deze Amerikaanse webshops er handig op in door ook hier een webshop te openen. Zo ook Out there interiors. Aanvankelijk een Amerikaanse groothandel waar Jonathan Adler regelmatig een deel van zijn collectie kocht maar sinds kort ook bereikbaar voor ons.

collage-outthereinteriors

 

 

10.  Westwing
Last but not least. Aanvankelijk stond ik een beetje afkerig tegenover deze commerciële online interieurgigant. Ze spelen door hun korte sales handig in op het one-click-buy principe wat niet wil zeggen dat je hier geen koopjes kan doen. Het interessante aan dit concept is ook dat ze heel wat merken in huis hebben die je in de winkelstraten niet zult terugvinden. Bovendien is het voor ieder wat wils van vintage industrial over landelijk klassiek tot glamour chic en Boho stijl. Ik ben alvast helemaal verkocht.

10-beste-online-interieuradressen-a-perfect-misfit

 

bronnen foto’s
1 westelm
2 John Lewis
3 stylist.co.uk
4 Maisons du monde
5 Anthropologie
6 retrostart
7 La Redoute
8 Rockett St George
9 Outthereinteriors
10 Westwing